Deeltijd Perfectionist

Deeltijd Perfectionist - Jasper van Eijck

Er zijn inderdaad ook wel dingen die ik heel graag foutloos wil doen: doorlopers, voetbalplaatjes recht plakken in het Paniniboek, netjes schrijven in mijn mooie notitieboekjes. Zou het dan toch?

Mijn lief Chantal is nogal een perfectionist. Als ze iets doet, dan altijd voor de volle 100%. Dat is een kwaliteit, zonder meer. Over het algemeen heb ik daar geen last van. Ik was vroeger van de 80-20 regel, maar de laatste tijd zelfs nog meer van goed-genoeg-is-ook-goed. Met deze methode kan je snel ontwikkelen. Iets dat goed past bij mijn campagne-specifieke-landingpage strategie waar ik in de toekomst meer over zal vertellen. Dus perfectionist? Nee joh!

Gisteren vroeg mijn coach of perfectionisme iets is dat je altijd hebt òf dat je dat ook op bepaalde punten zou kunnen hebben. Hoe kwam zij hierop? Zij vroeg mij eens om mijn contactgegevens en merkte dat ik veel moeite doe om mijn gegevens zo exact mogelijk door te geven. In mijn ogen triviaal, maar waarom leg ik daar dan nadruk op? Dat doe ik dus ter voorkoming van fouten bij een ander. En omdat ik dat bij anderen wil voorkomen is dat dus iets waar ik waarde aan hecht: foutloos zijn.

Nou weet ik heel zeker dat er tal van zaken zijn waar ik me met een jantje-van-leiden van af probeer te maken. Maar, eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat er inderdaad ook wel dingen zijn die ik heel graag foutloos wil doen. Doorlopers, voetbalplaatjes recht plakken in het Paniniboek, netjes schrijven in mijn mooie notitieboekjes. Dus zou het dan wellicht mogelijk zijn dat ik een deeltijd perfectionist ben?

Sterker nog, nu ik er langer over nadenk merk ik zelfs dat het me zo af en toe blokkeert. Neem websites maken. Ik ben geen webbureau en mijn programmeerskills zijn gemiddeld, maar ik help graag vrienden, bekenden en relaties met een next step in websites. Waarbj het design echt ondergeschikt is aan het doel van de website: conversie. En toch kan ik mezelf dan verliezen in een niet uitgelijnd knopje, een niet lekker lopende conversietekst of een achtergrond image die niet perfect is. Op dat soort momenten kost het me grote moeite om daar overheen te stappen en voor de 80-20 te gaan. Omdat ik het perfect wil….. Aai, het grote woord is eruit.

Als je mijn punt wilt snappen dan wil ik je vragen even naar deze website te kijken: The Rough Kitchen. Hoe beoordeel je deze site van de 3 restaurants van de van TV bekende Grillmaster Jord Althuizen en culinair journalist Marcus Polman.

En? Mooie beelden, geinig verhaal? Leuke story toch? Maar is jou ook opgevallen dat de site voor de helft nog in het Ipse Dixit staat? Dat er een fotosectie is die leeg is, dat er openingstijden en adresgegevens staan van de makers van dit WordPress template? Deze site mag volgens mij zo niet live staan als je een beetje hart voor je winkel hebt. En toch valt dit blijkbaar maar weinig mensen op. Dus waar maak ik me druk om?

Ik ga maar verder met mijn site… kijken of deze deeltijd perfectionist nog een plaatje kan uitlijnen of zo…

(22 Posts)

Online marketing, ondernemer, echtgenoot, vader.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *