Trotse papa

amelie van eijck

Met het schooljaar weer in volle gang is het voor de één wennen aan de regelmaat en voor de ander de kans om voor zichzelf te bewijzen of ze meer kan. Voor Fay is het allemaal net begonnen. Ze heeft haar eerste voorzichtige stappen op school gezet. Het is wennen. Dat merken we thuis. Nu, na twee weken, is het na school ineens een stuk brutaler en drukker.

De oudste heeft net de brugklas achter de rug en is gestart in 2 Havo. En na een Havo/VWO brugklas voelde dat toch als een teleurstelling. Helemaal omdat er volgens mij meer in zat. En dat is de uitdaging voor de ouder. Hoe stimuleer je zonder té kritisch te zijn. Chantal wees mij er op dat ik vrijwel altijd op schoolresultaten reageer met de vraag waarom het niet meer/beter/hoger was. Ik merkte dat nooit, tot ik er op ging letten. En het is geen kwade wil. Ik doe het eigenlijk steeds. En dan lijkt het alsof ik niet blij ben met wat ze presteren. Dat ben ik wel. En ik ga het anders doen.

Amelie heeft zichzelf nu als doel gesteld om via een 7 gemiddeld de doorstroming van 2 Havo naar 3 VWO te realiseren. Dat zou top zijn. Want daar gaat het om. Dat zij zelf doelen stelt. En ik? Ik zal haar helpen als ze er om vraagt (en misschien ook als ze er niet om vraagt). Maar wat ik vooral zal doen is trots zijn. Onvoorwaardelijk. Zij komt er wel.

(22 Posts)

Online marketing, ondernemer, echtgenoot, vader.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *