CCTV in Groot Brittannië

CCTV en privacy

Als je in Engeland op vakantie bent, vergeet dan niet te lachen, want je bent bijna continue ‘in beeld’! We kennen allemaal de foute tv programma’s die met behulp van de beveiligingscamera’s de daders van uitspattingen of misdaden tonen. In Groot Brittannië hangt er letterlijk op iedere straathoek een camera. De cijfers zijn niet helemaal duidelijk maar er is voor iedere 10 Britten 1 camera. En dat is nogal een inbreuk op de privacy aldus de tegenstanders.

Achtergrond CCTV toezicht

Groot Brittannië heeft al een lange geschiedenis met terrorisme. In de jaren 60 sloeg vooral de IRA toe op openbare plaatsen in de UK. En de beste manier om terrorisme tegen te gaan is meer toezicht. Nu is de technologie nogal veranderd in de afgelopen 50 jaar en met name de mogelijkheid om alle gegevens stromen te koppelen maakt dat het door velen nu wordt gezien als een inbreuk op de privacy. De afweging lijkt op die bij het toegenomen beveiliging van vliegtuigen bij het inchecken. Meer (schijn)veiligheid door meer toezicht.

Kijktip: The Hunted

Door een Britse vriend werd ik gewezen op de tv-show The Hunted. Het doel van deze show? Blijf zolang mogelijk uit handen van de ‘jagers’. Zij maken gebruik van alle mogelijke technieken om de the hunted te vinden. Hoe spooky  dat is moet je echt zelf bekijken. De afleveringen zijn te bekijken op Youtube!

Kijk hier naar aflevering 1.

En? Blij met al deze veiligheid? Laat weten wat je ervan vindt!

(22 Posts)

Online marketing, ondernemer, echtgenoot, vader.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *