Het grote SEO-project

Het grote SEO Project

Toen ik twee maanden geleden de “pen” weer op pakte om met enige regelmaat weer mijn gedachten, ideeën en verhalen aan een blog toe te vertrouwen had ik een duidelijk doel. Ik noemde het mijn “grote SEO-project”.

Voor mensen die mij kennen is het geen geheim dat er rondom het faillissement van The Ticket Enterprise gedurende korte tijd nogal wat reuring ontstond en dat betekende in Augustus 2012 nogal wat slechte berichten rond The Ticket Enterprise in het algemeen en mijzelf en Chantal in het bijzonder. Een simpele Google-search op “jasper van eijck” levert tot op de dag van vandaag een aantal slechte hits op. Met stijf op één een ongenuanceerd stuk bij de zelfbenoemde hufters van GeenStijl.

Toen ik 3 maanden geleden een potentiële klus niet kreeg door de simpele reden dat er online (bij GeenStijl dus) staat dat ik een oplichter ben, was de maat vol. Ik moest er wat aan doen. Na veel advies te hebben ingewonnen was de beste strategie uiteindelijk toch om meer online zichtbaarheid te gaan creëren. Wat heb ik toen gedaan?

Bloggen voor SEO ranking

Dit was natuurlijk het meest voor de hand liggende om te gaan doen. Ik registreerde het keyword domein, www.jaspervaneijck.nl en ben begonnen. Zoals je als trouwe lezer natuurlijk weet, schrijf ik wekelijks één of meerdere bijdragen. Ik heb bewust gekozen voor WordPress, want dat is toch echt de makkelijkste en ranking technisch de beste blogging oplossing voor mijn project. Iets verder zal je zien dat ik wat dat betreft gelijk heb gekregen.

Social Media voor SEO

Om te kunnen concurreren met Geenstijl – een top tien website in Nederland met helaas veel authoriteit – heb ik gekeken wat grotere sites zijn dan Geenstijl. Dat zijn natuurlijk de social netwerk sites. Ik heb veel accounts aangemaakt of geüpdatet. Hieronder de belangrijkste. Je bent natuurlijk uitgenodigd om me te volgen!

Ik heb bij alle profielen een actuele omschrijving met relevante keywords over mijn werk en leven gezet en voor zover mogelijk een link naar dit blog. Bij de top accounts (Twitter, Facebook, Vine, Google+ en Instagram) post ik dagelijks updates. Bij de rest wekelijks.

Resultaten van het grote SEO-project

Zijn er dan na 8 weken al resultaten? En hoe meet je die? De meest voor de hand liggende oplossing om succes te meten is het bijhouden van de google resultaten op de term “jasper van eijck”. Ik monitor sinds 11 september de top 30. Dit was ongeveer 10 dagen na de start van mijn blog en mijn eerste posts waren op 4 en 8 september.

Top 15 "Jasper van Eijck"

Positie11-9-20151-11-2015Mutatie
1GeenstijlGeenstijl(-)
2LinkedinLinkedin(-)
3Lire La SuiteF1today(+2)
4ImagesGPPits(+2)
5F1Todayjaspervaneijck.nl(+12)
6GPPitsImages(-2)
7YoutubeYoutube(-)
8Facebook Profiles4Nieuws(+2)
9Facebook jasper.vaneijckTwitter @jwnvaneijck*
104NieuwsFacebook Profiles(-2)
11RaceXpressLire la Suite(-8)
12Soundcloud ProfielVine.co(+3)
13Twitter @jcwvaneijckGoogle +(+3)
14Twitter @gpticketsPinterest(+6)
15Vine.coMixcloud*

Conclusies

Ondanks dat het voor mij persoonlijk belangrijk is moet de eerste conclusie zijn dat het zoekvolume op de term “Jasper van Eijck” heel gering is. Dat zie ik door de vele dagelijkse verschillen in de ranking van individuele resultaten. Een paar dagen geleden nog stond mijn blog op plaats 3! De trends zijn wel goed zichtbaar in de tabel. De social media waarin ik actief ben blijven stijgen. Google profielen blijven bevoordeeld ten opzichte van niet Google netwerken (Google + en Youtube).

De aandacht op mijn naam door de nieuwe activiteiten heeft echter ook gevolgen voor de slechte resultaten. De F1Today, GPPits en 4Nieuws zijn ook gestegen. Dat is een bijwerking waar ik vooraf geen rekening mee had gehouden. Maar als ik de lijn doortrek verwacht ik over 2 maanden dat mijn blog en LinkedIn (waar ik ook actief op blog) boven de slechte resultaten zullen staan.

Wil je meer weten over mijn SEO aanpak, of heb je tips die ik zeker nog moet testen? Laat een bericht achter of volg me op een van de bovengenoemde netwerken! Dat helpt natuurlijk sowieso!

PS: Wel de goede links klikken!

Ik snap dat jullie nieuwsgierig zijn naar de artikele op Geenstijl enzo. Doe mij een plezier en beloon ze niet door op de link te klikken. Als je het echt graag wilt weten dan zal ik wel ergens een mirror plaatsen.

(21 Posts)

Online marketing, ondernemer, echtgenoot, vader.

2 thoughts on “Het grote SEO-project

  1. Pingback: Grote SEO project - het vervolg | Jasper van Eijck

  2. Pingback: Levenslang achtervolgd op Google: wat kun je eraan doen? • frank | Marketing trends en nieuws

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *