Muziek is de soundtrack van mijn leven

muziek is de soundtrack van je leven

Zolang als ik me kan herinneren heb ik iets met muziek. Ik weet nog welk gevoel het me gaf toen ik in 1976 op mijn verjaardag de oude radio-cassettespeler van mijn vader kreeg. Of mijn eerste walkman, niet veel later. En in 1991 in mijn eerste autootje – een Renault 5 GTL – bouwde ik een hoedenplank van MDF met mooie JBL speakers eronder en overspannen met luidsprekerdoek.

Nou zijn er veel meer mensen die van muziek houden. Dat is niet bijzonder. Maar nou het gekke: ik wil graag iedereen laten horen waar ik naar luister. En dan wil ik natuurlijk ook graag terug horen hoe gaaf het is en dat ik natuurlijk de expert ben van goede muziek. Dat is raar, maar met mijn coach Vera ben ik een beetje naar mezelf aan het kijken. Ik kan dit nu plaatsen als ‘pleasen’… Dat voelt fijn voor mij.

Maar goed, ik heb geen radioprogramma en dus moet ik creatief zijn met het overbrengen van mijn goede muzieksmaak. Nu is er sinds 2006 al een aardige app voor het registreren van welke muziek je luistert: last.fm. De gedachte hierachter is een social network waarbij gelijkgestemden elkaar kunnen vinden. Briljant dus voor mij! Ik kon nu de hele wereld laten zien welke juweeltjes ik nu weer beluisterde. Ik digitaliseerde al mijn 450 cd’s – een behoorlijke klus – en luisterde alles via iTunes met de Last FM scrobbler op de achtergrond.

Het was eerst vooral leuk, maar het werd steeds meer een sport om zoveel mogelijk muziek te ‘scrobbelen’. En die sport werd eigenlijk wel een obsessie. Hoe erg het is geworden? Op een gegeven moment weigerde ik muziek te luisteren die niet geregistreerd wordt door Last.FM. Dat vond ik zonde van de moeite. Het moet natuurlijk niet gekker worden.

En toch…. Ik zou het leuk vinden om te kijken of jouw muziek met de mijne matcht. Ik nodig je uit om mijn Last.fm profiel te bekijken. En het lijkt me leuk als je ook mee doet. Het is gratis en werkt prima met Spotify. Deel jouw soundtrack van je leven!

(21 Posts)

Online marketing, ondernemer, echtgenoot, vader.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *