Top 5 songs van 2015

Nu we in de donkere dagen voor de kerst zitten kijk ik terug op 2015 mijn jaar in muziek. Dat kan natuurlijk met behulp van Spotify die dit ook doen op basis van je eigen streams. Zo kwam ik er achter dat het eerste nummer dat ik speelde op Spotify dit jaar de “knaller” ‘Hey Joe’ van Pussycat was! En nee daarvoor schaam ik me niet…

Nummer 5: Halsey – New Americana

In 2015 heb ik toch wel een paar artiesten ontdekt die me erg goed bevielen. Eén daarvan is Halsey. Haar debutalbum Badlands is een mooie mix van singer-songwriter nummers en een strakke soms bombastische productie. Het nummer ‘New Americana’ kan een je zien als een soort lijflied van de nieuwe generatie muziekluisterende kids. “Raised in Biggie and Nirvana”… voel ik me ook door aangesproken :-).

Nummer 4: Major Lazer – Lean on (feat. MØ & DJ Snake)

Ik had naast dit nummer ook voor het nummer van DJ Snake kunnen kiezen (You know you like it). De

productie met de jaren 80 synthesizer sounds spreken me aan. En dat zit hier ook genoeg in. De nonchalante lyrics en ja, de weirde video maken het plaatje af. Verder blijft hij zo hangen en volstaat hij de kids test: ze zingen hem mee…

Nummer 3: Adje – Shit was all good

Als je me kent weet je dat ik een zwak heb voor Nederlandstalige hiphop. In afwachting van de nieuwe release van Hef was dit toch het jaar van zijn (half)broer Adje. Hij bracht een EP met 6 nummers uit direct na zijn vrijlating. Ja, dit is de leven, je weet toch! Ik ben fan, luister zelf.

 

Nummer 2: Jack Ü  – Where are Ü now (feat. Justin Bieber)

Ik kan bijna niet wachten op de kritiek die ik krijg, maar het is officieel: Justin Bieber heeft het één na beste album van 2015 uitgebracht. F*ck Adele of Ed Sheeran. Hij heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. We hadden eerder al dit voorproefje met Jack Ü (Skrillex en Diplo), en de nummers die hij op eigen naam heeft uitgebracht zijn goed, knap geproduceerd en ja, de dude kan gewoon goed zingen!

Nummer 1: Dr. Dre – Talking to my diary

Na vele jaren bracht Dre een nieuw album uit. Hij raakte geinspireerd door de film Compton die ook dit jaar uitkwam. Compton gaat over de rise van N.W.A. de meest invloedrijke Westcoast hiphop band. Het hele album is fantastich. Veel samenwerkingen met bekende en minder bekende rappers (Eminem, Kendrick Lamar, Anderson .Paak, etc). Dit nummer sluit de CD af en is classic Dre as far as I am concerned. Het enige probleempje is dat dit album alleen bij Apple Music te luisteren is. Daarom hebben velen het niet of nauwelijks gehoord. Toch doen zeg ik!

 

Kan jij je in dit lijstje vinden? Heb je andere nummers? Laat me weten!

(21 Posts)

Online marketing, ondernemer, echtgenoot, vader.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *