Beau


Morgen is het 2 jaar geleden dat ik voor de laatste keer vader werd. Na 3 meiden was je er dan eindelijk. Een jongen. Een zoon. Daar had ik stiekem toch wel naar uitgekeken. Klinkt waarschijnlijk heel triviaal en ik weet eigenlijk niet of ik het echt meen.

In 2001 toen ik voor het eerst vader werd had ik er vooraf helemaal niet over nagedacht of ik een zoon of dochter wilde. Amelie was het mooiste, liefste en schattigste babietje dat ik ooit had gezien. En 4 jaar later vond ik dat ook van Eline.

Natuurlijk vroeg ik me tijdens de zwangerschap wel eens hardop af hoe het mogelijk zou zijn dat je net zoveel houdt van je tweede als je je hart al bent verloren aan je eersteling. Maar zoals veel ouders zullen beamen, dat gaat eigenlijk vanzelf. Ook in 2011 toen Fay werd geboren. Evenveel trots, liefde en verliefdheid. De eerste momentjes zijn ook zo bijzonder.

En toen was ik dus vader van 3 dochters. In sommige opzichten allemaal Eijcken, maar in andere opzichten allemaal uniek. Ik was heel comfortabel met Barbie, Princessen en Baby-born. En toch…

Toen werd je op 10 oktober 2013 geboren. Nogal vlotjes ook. Mijn eerste mannetje. Mijn stamhouder. Hij die het Van Eijck zaad verder gaat verspreiden! En wat ben je anders dan al die meiden. Vanaf het moment dat je kan bewegen klim je op plekken waar je zussen nooit kwamen, trek je dingen kapot die altijd veilig waren. Je stapte laatst op de loopfiets van Fay en reed weg alsof je nooit anders gedaan had. Nu twee weken later zitten er al meer kilometers op dan zij in 2 jaar heeft gereden.

Ook anders dan je zussen. Je slaapt na 2 jaar nog steeds bijna geen nacht door. Of het je darmen zijn of je dromen, je groeispurts of je ongeduld. Geen idee. En ja ik vervloek het regelmatig dat ik er weer uit kan. Maar Beau.. je bent mijn mannetje. En nu ik voor je verjaardag steeds leuker speelgoed mag kopen kijk ik uit naar je 3e, 4e en 5e verjaardag. Ga ik een drone voor je kopen, of een racebaan, een trein. Van harte Beau.

(21 Posts)

Online marketing, ondernemer, echtgenoot, vader.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *